torsdag 10 maj 2012

Chilidoftande köttfärssås



6 port

700g köttfärs
1 stor finhackad gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
1 pkt Mutti passerade tomater
1 köttbuljongtärning
2-3 tsk salt
1-2 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1 msk oregano
2 krm svartpeppar
1-2 tsk sambal oelek
1-2 msk chilisås
1-2 dl creme fraiche
1-2 tärnade tomater

Fräs köttfärs, lök och vitlök.
Smula sönder buljongtärningen och tillsätt det tillsammans med resten av kryddorna.
Låt koka i 20-30 min.
Häll i creme fraichen och koka upp och sen i med de tärnade tomaterna. Klart!

Servera med pasta och riven parmesanost

Points:
med 1dl fraiche - 6points
med 2dl fraiche - 7points

med 1dl fraiche och nötfärs - 5 points
med 2dl fraiche och nötfärs - 5,5 points


Lägg till points för parmensanosten (ca10g=1points) 
Pasta - 4 points (duoval)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar