söndag 4 mars 2012

Krämig saffranlax med ugnsrostade grönsaker


4 port.
14pp/port.

4 laxfiléer (á 150g)
1 burk Arla saffran och tomat fraiche
2 dl matlagningsgrädde
körsbärstomater
1 schalottenlök
1 zucchini
1 röd lök
1 röd paprika
1 gul paprika
citronpeppar
flingsalt
170g kräftstjärtar eller/och räkor
½ dl vitt vin
olivoja

Skär ner grönsakerna (zucchini, lök, paprika) ringla lite olivolja över och strö flingsalt över, lägg i ugnsfast glasform och in i ugnen på 225 grader.
Lägg filéerna i en ugnsfast form, krydda med lite flingsalt och citronpeppar och pensla gärna med flytande margarin innan kryddningen.
Ställ i ugnen tillsammans med grönsakerna när grönsakerna varit inne ca en kvart.

Under tiden stek schalottenlöken i lite smör och häll i fraiche + grädde + vin. Låt puttra upp.
När laxen varit inne 15-20 minuter, ta ut formen och häll såsen över + lägg några halvor körsbärstomater i och blanda i lite kräftstjärtar/räkor och låt stå inne ca 5 minuter till.
Tiderna är ungefärliga.

Oftast har jag pasta istället för rostade grönsaker. Lägg till pp för det.

Källa: 56kilo.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar