söndag 4 mars 2012

Lax på saltbädd & (världens godaste) romsås

4-5 port.

900g laxfile
citronpeppar (ev lite salt)
Grovt salt

Romsås
1-2dl majonnäs
2-3dl gräddfil
2-3msk chilisås
några droppar tabasco
½-1dl finhackad rödlök
100g röd stenbitsrom
500g oskalade räkor

Häll ut grovt salt i en ugnsfast form. Lägg i laxen.
Krydda med dina favoritkryddor. Jag brukar ha lite salt och mycket citronpeppar.
Stek i ugn i 15-20min beroende på hur tjock laxen är.

Skala räkorna och rör ihop alla ingredienserna till romsåsen och låt den gotta till sig i kylen, gärna flera timmar innan servering.

Garnera gärna laxen med citronskivor, gurka, dillkvistar och räkor innan servering.

Serveras med potatis och sallad.

2 kommentarer:

  1. Jag vill bara tacka för receptet!! fisken och såsen var jätte god och jag följde receptet hela vägen!
    DETTA ÄR ETT RECEPT ATT REKOMMENDERA!! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själv. Ja, romsåsen är oslagbar! =)

      Radera