tisdag 6 mars 2012

Mintchokladtårta med after eight

200 g mörk choklad
200 g smör eller margarin
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar ca 180 g)

Chokladglasyr

25 g smör eller margarin
1 dl vispgrädde
20 plattor after eight

Gör så här

Sätt ugnen på 175°C.
Smörj en form med löstagbar kant ca 25 cm i diameter (för 16 bitar) med matfett eller lägg i ett bakplåtspapper.
Smält matfettet i en kastrull på svag värme. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i matfettet. Rör om då och då. Låt svalna.
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjölet och chokladblandningen och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Kakan ska inte vara helt genomgräddad.
Låt kakan svalna något innan kanten på formen lossas. Låt kakan bli kall.
Chokladglasyr: Blanda smör, grädde och after eight i en kastrull. Smält på svag värme under omrörning. Låt blandningen kallna och bli tjockflytande.
Bred glasyren jämnt över kakan.
Servera den med skivade apelsiner.

Baka gärna tårtan långt i förväg, den blir saftigare och godare om den får stå till sig.

Källa: ica.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar