tisdag 6 mars 2012

Räkbakelse


Underbart goda bakelser som passar alldeles utmärkt till förrätt!

10-12 port.

20-24 skivor gott formfranska

1 1/4 dl majonnäs
1/2 dl vispgrädde
3-4 msk mildrökt kaviar på tub, ex. Kalles
2 msk hackad dill
2 msk hackad gräslök
2 msk hackad rödlök

Garnering:

finhackade ostbågar (det är det som gör det!)
räkor
löjrom eller svart kaviar
citronskivor
dillkvistar

Så här gör du:

Ta ut en rundel ur varje brödskiva med ett glas.
Blanda majonäs, grädde, kaviar, dill, gräslök och rödlök till en fin smet.
Fördela hälften av smeten på hälften av brödskivorna. Lägg de övriga på som lock. Bred resten av smeten ovanpå och på sidorna.
Täck med plastfolie och låt stå och dra i ett dygn.
Ta ut ur kylen och rulla varje bakelse i ostbågarna.
Garnera var och en med 3-4 räkor (jag brukar ta mer!), löjrom, citron och dill.

Källa: Gourmetodling

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar