söndag 11 mars 2012

Lax- och spenatpaj

Pajdeg:

25 g margarin
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,75 dl mjölk

Fyllning:

200 g färsk bladspenat eller tinad fryst
200 g strimlad kallrökt lax
3 msk hackad gräslök
3 dl ägg
3 mjölk, ej lätt
2 krm salt
2 krm vitpeppar
0,5 krm riven muskot

Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen, för hand eller i matberedare. Kavla ut degen till en rund platta och tryck ut den i en pajform.

Skär bort eventuella grova stjälkar på den färska spenaten. Skär den i grova strimlor och förväll i kokande vatten 1-3 minuter, den kortare tiden för späd spenat. Låt rinna av. Eller tina och krama ur vätskan på den djupfrysta.

Varva spenat, lax och gräslök på pajdegen. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och kryddor och häll över.

Grädda i ugnen på nedersta falsen 30-35 minuter. 200grader.

För viktväktare: 38pp för hela pajen. Med Maizena pajmix 52pp (uträknat på mellanmjölk)

Källa: coop.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar