onsdag 14 maj 2014

Köttfärslimpa med Créme Bonjour

10 port // 10pp/port
3 mellanstora köttfärslimpor

1 kilo blandfärs
1 stor gul lök
1 dl ströbröd
4 dl mjölk
1 msk köttfond (jag använde kalvfond)
½ tsk vitpeppar
1 tsk grovmalen svartpeppar
2 tsk salt
2 tsk potatismjöl

2 burkar (à 200g) Créme Bonjour, valfri smak

Finhacka löken riktigt smått. Bryn den sakta på svag värme i lite smör i stekpanna så den blir genomskinlig. Ställ åt sidan så länge. Blanda ströbrödet med mjölken i en skål, låt stå någon minut. Arbeta ihop färsen med kryddorna, potatismjölet, löken och strödbrödsblandningen. Forma köttfärssmeten till 3 stora ovala bollar, gör en urgröpt fåra i mitten och fyll rikligt med créme bonjour! Vik ihop och släta till limporna med fingrarna med lite kallt vatten. Lägg upp på plåt och grädda i ugn ca 1timme 175 grader. Servera med grönsaker & kokt potatis/potatismos.


Källa: Kryddburken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar