måndag 26 maj 2014

Krämig potatiskaka

4 port

4-5 medelstora potatisas (mjölig sort)
½ gul lök
1 msk smör/olivolja
ca 60g västerbottenost
1-2 ägg
1-2 msk grädde
salt och peppar

Riv potatisen och löken på den grova delen av rivjärnet.
Råstek potatis och lök i smör/olivoljan på hög värme i 5 min. Vänd hela tiden så att det inte bränns.
Salta och peppra.
Vispa i en bunke samman äggen med osten. Vänd ner potatisen med ägg- ostsmeten.
Smaka av med salt och peppar.
  Klä två brödformar med ugnspapper alt klä en springform (diam. 22cm) i botten och smörj kanterna med lite fett . Bred ut smet och baka av i mitten på ugnen 20-30 minuter på 200 grader.
Låt svalna 5-8 minuter innan kakan skärs upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar